Ledelse

Norwegian-sjef Bjørn Kjos bestiller 19 nye Dreamliner-fly etter et godt resultat tredje kvartal.

Norwegian med kjempebestilling på Dreamlinere

Norwegians satsing på langdistanse har gitt flyselskapet et kraftig løft, med en drøy milliard i pluss siste kvartal. Nå utvider Bjørn Kjos flåten med 19 nye Dreamliner-fly

Publisert Sist oppdatert

Norwegian fikk et resultat før skatt på 1,1 milliarder kroner i tredje kvartal, opplyser flyselskapet. Det er en dobling fra samme kvartal i fjor.

Fyllingsgraden i flyene har samtidig økt til 91 prosent, det høyeste nivået noensinne.

– Vår langdistanseoperasjon og internasjonale virksomhet blir stadig viktigere, noe tallene for tredje kvartal bekrefter. Det er her vi kommer til å vokse mest fremover, noe som vil sikre selskapet større muskler i et globalt marked med sterk konkurranse, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Bestiller 19 fly

Kjos utvider nå langdistanseflåten med 19 fly av typen Boeing 787-9 Dreamliner. Dette er den største enkeltbestillingen av flytypen i Europa. Avtalen inneholder også kjøpsopsjoner på ytterligere ti fly av samme type.

– Denne bestillingen på 19 nye Dreamlinere er en stor milepæl for Norwegian. Med de nye flyene kan vi lansere en rekke nye ruter til reisende over hele verden, sier Kjos i en pressemelding.

– For å kunne vokse og dermed styrke vår konkurransekraft er Dreamlineren helt avgjørende, sier han.

Fra før har Norwegian åtte fly av typen 787-8 Dreamliner i drift og elleve fly av den nye typen 787-9 i bestilling. De nye flyene har større rekkevidde, lengre flykropp og plass til 53 flere seter.

Falt på børsen

Foruten langdistanseflyginger var det internasjonale flyginger generelt som sikret Norwegian et milliardoverskudd i tredje kvartal. Europa trekker opp, mens Skandinavia ligger stabilt, opplyser Kjos.

– Vi ser også at det skandinaviske og europeiske rutenettet er tett knyttet opp mot langdistanserutene ved at et økende antall passasjerer benytter seg av videreforbindelser, sier Kjos.

Oppturen kommer etter det som har vært et tungt år for Norwegian, med både streik i vinter og problemer med etablering av langdistansetilbudet i fjor. Resultatet ble likevel svakere enn ventet, skriver Dagens Næringsliv. Resultat før skatt lå på 1,1 milliarder kroner (mot drøyt 500 millioner i samme kvartal i fjor), mens analytikere hadde sett for seg 1,3 milliarder kroner.

Norwegians aksjekurs falt med over 6 prosent etter at kvartalstallene ble lagt fram torsdag morgen.

Powered by Labrador CMS