Nyskaping

H.K.H. Kronprins Haakon tilstede på Girl Tech Fest. Bak til høye, Administrerende direktør Hege Austlid hos IKT-Norge.

Oslo Innovation Week: Fra laser som kverker lakselus til kodekurs

23 ulike arrangementer gikk av stabelen under Oslo Innovation Week tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Temaene fremtidens teknologi, kreative løsninger og oppstartsbedrifter sto på agendaen. På «Girl Tech Fest» var neste generasjons kodegenier å finne: 200 jenter i alderen åtte til ni år. På Marine Innovation Day ble det presentert ny, norsk teknologi i kampen mot den forhatte lakselusa, hovedfiende nummer én for en av Norges viktigste næringer.

Fullt hus

Administrerende direktør Hege Austlid i IKT-Norge, en av arrangørene av «Girl Tech Fest», var opptatt av viktigheten av tidlig å fange interesse for ny teknologi.

– Behovet for flere teknologer kommer til å øke dramatisk i årene fremover. Jenter utgjør halve befolkningen, og det bor mange fremtidige teknologer i jentene. Men vi vet at hvis de ikke blir interessert i koding før de er 13-14 år, er det høy risiko for at de ikke blir interessert i det hele tatt, uttalte Austlid til Digi.no etter «Girl Tech Fest».

Kronprins Haakon tok også turen til Deichmanske Hovedbibliotek for å hilse på ivrige kodere.

– Jeg spurte mange om de hadde lyst til å fortsette å programmere, og det svarte de fleste ja på, sa Kronprinsen til Digi.no.

15 milliarder operasjoner i sekundet

I 2014 eksporterte Norge laks for over 46 milliarder kroner. Under Marine Innovation Day, i regi av Industrial Biotech Network Norway, Marlife Biomarine Innovation og Tekna, sto blant annet kampen mot en av næringens største trusler på programmet.

– Dette er hardcore science, sa John Breivik, en av grunnleggerne av Stingray, da han presenterte sin lakseluslaser som kan gjøre 15 milliarder matematiske operasjoner i sekundet.

Det ble også tid til et 24 timer langt «TechFugees Hackathon», der studenter ble utfordret til å bruke ny teknologi for å finne løsninger på flyktningekrisen, på dag to av Oslo Innovation Week.

Powered by Labrador CMS