Arbeidsliv

For IKT-bransjen er det behovet for kompetanse og teknologi som vokser frem som den viktigste årsaken for outsourcing.

Outsourcingen skifter form

Konkurransetilsynet godkjente i november den omfattende avtalen mellom IBM og EVRY, og i dag markerer selskapene oppstarten på partnerskapet. Totalt overtar IBM Norge 325 ansatte fra EVRY.

Publisert Sist oppdatert

Overtakelsen føyer seg inn i rekken av en ny type outscourcing. At leverandører overtar driftsmiljøer fra sine kunder er ikke noe nytt. Løsningen har gjennom årtier blitt benyttet, primært for å spare kostnader. Dette er imidlertid ikke lenger den viktigste drivkraften. I partnerskapet mellom IBM og EVRY var det tilgangen på kompetanse og teknologi som var en av de viktigste årsakene.

Tradisjonelt har lavere kostnader vært en viktig faktor, men en undersøkelse fra EY viser at særlig i Norge, Sverige og Storbritannia er tilgangen til kunnskap, ekspertise og verktøy også en viktig grunn til å søke støtte utenfra selskapet (se figur).

– Nå er det i økende grad kompetanse- og teknologielementet som er den viktigste årsaken til at virksomheter velger outsourcing som løsning, sier kommunikasjonssjef i IBM Otto Backer Solberg.

Mange ønsker å sikre seg de beste innovasjonsplattformene ved å samarbeide tett med en leverandør. Det er dette EVRY gjør gjennom avtalen med IBM, og overtakelsen av medarbeidere er en naturlig del av kompetanseelementet, fortsetter han.

I en pressemelding informerer EVRY at det langsiktige samarbeidet med IBM skal forsterke EVRYs infrastrukturløsninger. EVRY vil fortsatt lede utviklingen av verdiøkende infrastrukturtjenester for sine kunder og vil kombinere dette med IBMs innovative nettskyteknologi og globale tilstedeværelse.
Foto EY

Avtalen innebærer at EVRY vil bruke IBM som partner for driften av sin basis infrastrukturplattform. IBM vil spille en viktig rolle i moderniseringen av EVRYs infrastrukturtjenester over til globale plattformer. Som del av denne transformasjonen vil EVRY investere mer enn NOK 500 millioner for å utvikle skybaserte infrastrukturløsninger. For første gang vil EVRYs kunder få tilgang til hybride nettskyløsninger som er bygget på IBMs Softlayer-plattform. Denne vil bli installert i EVRYs datasenter på Fet utenfor Oslo.

– EVRYs ambisjon er å bli markedsledende i Norden, og en markedsledende infrastrukturløsning er helt grunnleggende for å nå dette målet. De løsningene vi bygger og som skaper inntekter og resultater for våre kunder, er basert på disse tjenestene. EVRY har allerede startet dette moderniseringsarbeidet, men for å kunne levere markedets beste infrastrukturløsning må vi gjennomføre endringene hurtigere, sier Björn Ivroth, konsernsjef i EVRY.

– Vårt partnerskap viser hvordan IBMs ekspertise, teknologi og tjenester kan hjelpe EVRY med å tilpasse seg nye markedsforhold og muligheter. Samtidig får EVRY en fleksibel og skalerbar infrastruktur som støtter den løpende driften, sier Martin Jetter, senior vice president i IBM Global Technology Services. - Norden har alltid vært tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi. Vi er glade for å samarbeide med EVRY i en tid hvor de intensiverer arbeidet med å skape konkurransefortrinn for sine kunder. IBMs unike IT-Infrastruktur og skyløsninger gir et svært godt grunnlag for EVRY til å lage og selge avanserte skybaserte løsninger til hele spekteret av kunder og bransjer de betjener, sier han.

Powered by Labrador CMS