Annonse

Over halvparten av oss er passive jobbsøkere

55 prosent av de spurte i en fersk undersøkelse fra Finn.no klassifiserer seg selv som passive jobbsøkere, mens 20 prosent sier det er uaktuelt å flytte på seg. Kun 24 prosent kan beskrives som aktive jobbsøkere.

79 prosent av de spurte oppgir at de er fornøyde med sin nåværende stilling.

– Funnene viser at vi har det veldig godt på arbeidsplassen. Men halvparten av oss er positive til å bytte jobb hvis «den rette» dukker opp, sier Fredrik Schjold, produktdirektør for Finn jobb i en pressemelding. I undersøkelsen oppgir 46 prosent av respondentene at det kan være aktuelt for dem å bytte jobb i løpet av de neste 24 månedene.

Undersøkelsen er gjennomført av Opinion på vegne av Finn.no i januar blant 1102 respondenter.

Arbeidsgivere må fri

– Norge er et lite lykkeland. Selv om man kanskje ikke er tilfreds med absolutt alt, som for eksempel lønn eller sjefen, tyder funnene på at de fleste har en god totalopplevelse av arbeidsplassen sin. Mange er imidlertid villige til å flytte på seg hvis det tilfeldigvis dukker opp en spennende mulighet. Det betyr at arbeidsgivere må være ekstremt gode til å synliggjøre hvilke fordeler de tilbyr, spesielt når det gjelder arbeidsoppgaver. Dette er gjerne viktigere for folk enn lønn, sier Schjold i pressemeldingen.

Han mener at  arbeidsgivere som vil ha de beste hodene må lete aktivt etter spennende kandidater og gjøre seg flid med stillingsbeskrivelsen. Schjold mener videre at den store andelen passive jobbsøkere også bør gjøre en innsats selv for å bli oppdaget. 

– Etter flere år i samme stilling kan det være et smart karrieretrekk å bytte jobb. Noen arbeidstagere går inn i en usunn dvale, kanskje fordi de har det for behagelig på jobb, noe som på sikt kan gjøre dem mindre attraktive på arbeidsmarkedet. Men kremjobber kommer sjeldent rekende på ei fjøl. Følg litt med, oppdater CV-en og sett opp autosøk slik at du får tips om spennende stillinger, oppfordrer han.

32 prosent av de spurte er villige til å gå ned i lønn hvis de blir tilbudt en stilling med mer interessante arbeidsoppgaver. 19 prosent sier de er usikre. 49 prosent svarer nei.

 

Om undersøkelsen: Undersøkelsen fra Finn.no er gjennomført av Opinion i samarbeid med Norstat i januar 2015. Den er basert på webintervjuer blant et representativt utvalg av landets befolkning mellom 18 og 60 år. Totalt deltok 1102 personer i undersøkelsen. Temaene omhandler holdninger til arbeidsliv og jobbskifte.

 

 

Annonse
Annonse