Annonse
Foto: ID 17248139 © Grazvydas | Dreamstime.com

På reise i jobben? Gi kreativiteten et lite løft

Å være på jobbreise byr på muligheter til å gi kreativiteten en dytt. Det hevder Natalie Nixon, direktør for the Strategic Design MBA ved Philadelphia University, i et innlegg hos Inc.com.  Nixon har spurt kolleger i ulike bransjer hva de gjør for å trigge kreativiteten når de er ute på jobbreise. Dette er tre tips basert på tre av de svarene hun fikk:

 • Praktiser nysgjerrighet - snakk med en fremmed
  En leder i et design- og ledelsesfirma forteller at hun snakker med folk hun møter på tog og fly. Erfaringen hennes er at folk lever interessante liv og at de alle har en god historie å fortelle. Selv tenker hun at hun kan ha noe å lære av de menneskene hun treffer og at det er inspirerende for kreativiteten. For litt siden møtte hun eksempelvis en som studert musikkens psykologi, hvilket har inspirert henne til å tenke igjennom måten musikk kan brukes på for å skape stemninger i eget arbeid og i møter med kunder.
   
 • Se med et barns øyne
  En leder i et medieselskap forteller at hun forsøker å minne seg selv  på den følelsen av opprømthet hun følte når hun som barn reiste med sine foreldre. Den samme lederen forteller at hun bevisst bruker det landskapet hun reiser i. Hun bruker meditasjonsteknikker og minner seg selv på å være til stede der hun er.
   
 • Oppsøk levende musikk
  En produktsjef sier at jobbreiser ofte innebærer mange møter, og forteller at det å oppsøke og lytte til lokal musikk for ham er blitt en super måte å lade både batteriene og kreativieten på.

Nixon skriver i innlegget sitt at denne typen tips kan minne oss om at det kan være en verdt å ta en ekstra titt på det som befinner seg rett foran øynene våre. Det kan ligge kreative overraskelser i detaljene du har rett foran deg. Også når du er på jobbreise. 

Annonse
Annonse