Annonse
Det kan bli nye ledere i Oslo Rådhus, ledere med sans for eiendomsskatt. Foto: Claudia Regina

Raymond Johansen (Ap) vil ikke kompromisse om eiendomsskatt

– Forhandlingene dreier seg om å gi og ta, som er styrken ved et demokrati, poengterer Johansen. Men en sak vil han ikke inngå kompromiss om: Eiendomsskatten som hans parti har foreslått innført i hovedstaden.

– Jeg skal lede forhandlingene og vil skape et godt klima slik at vi blir kjent. Men eiendomsskatten som vi legger til grunn, kommer vi ikke til å inngå kompromiss om, sier Johansen til NTB.

– Ap skal ha ordførerkjedet

– Vi har tradisjon i Oslo for at det er det store posisjonspartiet som har ordføreren. De gangene vi har hatt ordfører fra Frp, har det vært varaordfører som har rykket opp. Jeg sier jo egentlig at det er naturlig at det er det store posisjonspartiet. Det er jo Ap som er det største partiet, sier Johansen til VG.

I løpet av det første døgnet etter valgnatta skal Johansen på møter i sentralstyret i Ap og i Oslo Ap. I løpet av uka ringer han de tre opposisjonspartiene og innleder samtaler med dem.

Selv om partiet går tilbake 1,3 prosent, er ikke Raymond Johansen skuffet

– Det er et formidabelt valg. Det beste på 30 år. Jeg er utrolig stolt og veldig fornøyd med natten, sier han tirsdag morgen.

MDG krever ordfører

Byrådslederkandidaten håper å komme til enighet, og at partene får de viktigste sakene fra partiene på bordet.

Det er 18 år siden forrige gang Ap kapret makten i hovedstaden.

Miljøpartiet De grønne sa natt til tirsdag at de krever ordføreren i Oslo som motytelse for å støtte de rødgrønne i bystyret. (©NTB)

 

Annonse
Annonse