Ledelse

Ila skoles lærerpersonale (1950)

Rektorer får ikke uttrykke kritikk mot skolen

Oslo (NTB): Selv om ytringsfrihet er noe elevene skal læres opp i, opplever et flertall av norske rektorer at det ikke er akseptabelt å uttrykke seg kritisk om norsk skole.

Publisert Sist oppdatert
27 prosent av de spurte svarer at det ikke er aksept i det hele tatt for å uttrykke seg kritisk til kommunenes eller fylkeskommunenes utdanningspolitikk og prioriteringer, for eksempel til mediene.

I undersøkelsen som Respons har laget for Utdanningsforbundet, svarer 40 prosent at det i mindre eller liten grad er aksept for dette, skriver Aftenposten.

– Dette tegner et bilde av en svært alvorlig situasjon i norsk skole. Jeg er skremt over at bare 3 prosent av skolelederne mener det er stor grad av aksept for å uttrykke seg kritisk, sier nestleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til avisen.

– På skolen lærer elevene å bli deltakere i vårt demokrati. Lærere og rektorer skal være forbilder. Da er det urovekkende at de så klart gir uttrykk for at arbeidsgiverne begrenser dem i å delta i en offentlig debatt, sier Handal. (©NTB)

Powered by Labrador CMS