Nyskaping

Tina Kandelaki – tidligere en av Russlands mest populære TV-stjerner – leder det hotteste PR-byrået i landet, Apostol.

Russisk TV-stjerne skal skape fred med maskingevær

Hva får du hvis du krysser en Kalashnikov AK47 med Russlands mest sexy TV-stjerne? Svar: Et våpen for fred. Russiske Tina Kandelaki tar begrepet re-branding til nye høyder.

Publisert Sist oppdatert

Fortapt i fortiden og blakk som en kirkerotte, fikk Kalashnikov, selskapet bak av verdens mest populære gevær, en markedsmessig makeover i fjor. Kvinnen som skal gjenskape det som en gang var terroristenes yndlingsleketøy – Kalashnikov AK47 – er Tina Kandelaki – tidligere en av Russlands mest populære TV-stjerner og i dag leder av det hotteste PR-byrået i landet, Apostol.

Kandelaki er kåret til Russlands «mest sexy på TV» og er litt av en medieyndling i hjemlandet. Hennes målsetting med Kalashnikov-kampanjen er å gjenreise den gamle gunneren som et «våpen for fred» – intet mindre, skriver nettstedet Quarz.

Geriljakrigerens yndling: Kalashnikov AK47.

Rusten stolthet

Når den gamle statlige våpenprodusenten fra Sovjet-tiden – Kalashnikov – fikk nye private eiere i 2013 – var den gamle storheten både rusten og utladet. Etter flere år med økonomiske problemer, inkludert en konkurs – ble et tatt grep. Den russiske stat er fremdeles majoritetseier i selskapet, og merkevarens omdømme måtte reddes.

Tina Kandelaki ble hentet inn, og hun satt i gang med å utarbeide ny logo og en re-organisering av virksomheten i tre produktlinjer: militær, sport, og jakt.

Kandelaki og hennes team kom så opp med et noe bakvendt slagord: «Våpen for fred». Kalashnikov, som vanligvis brukes av soldater, opprørere og terrorister, skulle bli et
våpen «for å opprettholde fred i verden og hjelpe nasjoner med beskytte sin suverenitet, deres rett til fredelig eksistens, og til selv å velge sin egen historiske skjebne», het det seg.

Det er for tidlig å si om Kalashnikov lykkes i sin re-branding-prosjekt, men observatører mener at dersom noen kan klare jobben er det Tina Kandelaki .

Hun har 1,8 millioner følgere på Twitter og er kjent for å være en varm støttespiller for president Vladimir Putin. Hennes PR-strategi handler om mor Russland, og hvordan man kan lage spinn på landets merkevarer. Nylig erklærte Kandelaki at Clint Eastwoods siste film «American Sniper» for å være et godt stykke propaganda, og uttrykte et sterkt ønske om at russiske filmskapere burde gjøre lignende ting.

– Amerikanerne er flinke til i fullt alvor å fremstå som verden reddende engler. Vi russere må også bli flinkere til å fremstille seg selv som «the good guys», sier Tina Kandelaki.

Gammel logo.

Ny logo.

Powered by Labrador CMS