Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Fanger på kanalisen

Justisminister Anders Anundsen er en av kandidatene til årets kreativitetspris. Han har inngått en avtale om å leie plass til 242 innsatte i Norgerhaven fengsel helt nord i Nederland. Det er merkelig at ingen har kommet på dette før. Det står 1300 i kø for å få sonet den fengselsstraffen de er dømt til. Slik kan det ikke fortsette – og det tar lang tid å bygge fengsler. Det er mange som er betenkt over å sende røvere og det som verre er ut av landet for å sone. Slikt gjør man bare ikke. Slikt vil ikke Anundsen bry seg med. Når det er fri flyt mellom landegrensene hva gjelder varer, tjenester og arbeidskraft, bør fangene også få muligheten. Det er sikkert mange som vil synes det er fint å få seg et opphold i Nederland.

Når Anundsen først skal tenke nytt, bør han også komme opp med noen nye ideer om hva fangene skal holde på med. I dag er spikring av paller en klassisk aktivitet. Greit nok, men det hadde vært mye bedre om fangene som skal til Nederland hadde satset på skøyter. Det er bare å sette en fotlenke på dem og slippe de ut på kanalene. De kommer garantert tilbake. Norge trenger flere skøyteløpere som kan hamle opp med nederlenderne. Andersen bør ha som mål «minst en fange på pallen» i neste VM. på norgesmesterskapet i 2016.

Bauta Anundsen

Det ble i forrige uke enighet mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre om at regjeringens «bauta», Anders Anundsen, må settes under mild administrasjon. Det skal skje ved at partiledelsen i KrF og Venstre møter Anundsen en gang per måned for å blant annet se til at han behandler asylbarna bra. Nå viser det seg at det er alt for sjelden. De borgerlige er alt blitt uenige om hva de har avtalt når det gjelder familiegjenforening. Det ser ut til at de i alle fall må møtes en gang i uka framover. Eller så må de to partiene få hver sin statssekretær som kan fotfølge Anundsen hver eneste dag.

Powered by Labrador CMS