Tabber og tull

Siden sist

Publisert

Håndfaste politikere

Det skjer da her til lands at politikere og profilerte ledere tar i litt. Daværende konsernsjef i Telenor, Thorbjørn Hermanssen, sparket en gang en innpåsliten journalist i ræva. Det var det selvsagt noen som reagerte på, mens andre synes det burde bli mer av den slags. Det er visst det eneste som nytter på en del journalister.

Liv Signe Navarsete demonstrerte som statsråd hvordan det skal gjøres om man først skal gi en demonstrant av folket det glatte lag. Mediene reagerte som om hun skulle ha slått sykehusdemonstranten med ei rive, så hun måtte pent be om unnskyldning selv om hun hadde rett i alt hun sa. Hun hadde nemlig virket veldig sint, og det tar seg ikke ut for en politiker.

New Zealands statsminister John Key går betydelig lenger. Han lugget en serveringsdame gjentatte ganger i hestehalen. Nå kan det være noen som synes det ville vært stas å bli lugget av en statsminister. Ikke denne kvinnen.

– Vær så snill og slutt med det der, ellers kommer jeg faktisk til å slå til deg, skal hun ha sagt til Key 26 mars. Senere samme dag returnerte Key til kafeen og ga henne to eksklusive vinflasker sammen med en unnskyldning.

Krematorium til nytte

Krematoriet på Alfaset i Oslo har planer om å koble seg til Hafslunds fjernvarmenett som leverer varme til byens befolkning. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Presten Sunniva Gylver sier imidlertid til Vårt Land at det ikke er uetisk å bruke varme fra krematorier. Man må bare være nøye med hvordan man snakker om det, mener hun. Nettopp.

Spørsmål som «hvordan har du fått det så godt og varmt her?» bør unngås. Og så gjelder det å ikke tenke på hvor varmen kommer fra og at en selv vil ende opp som bidragsyter en dag.

De som er opptatt av at vi alle skal gjøre nytte av oss til siste trevl, kan glede seg stort over det Hafslund nå vil levere kundene sine.

Støres milliarder

Det gå vilt for seg i Ap med Støre som leder, ifølge regjeringen. Partiet legger visst opp til å bruke penger som fulle sjøfolk nå når Jens Stoltenberg er blitt Nato-kriger. Til og med Knut Storberget har fått igjennom at det skal bli gull og grønne skoger for bøndene når han får tatt Sylvi Listhaugs plass som landbruksminister.

Men det verste er ikke at Støre mangler kontroll på pengebruken i eget parti. Han har ikke en gang kontroll på foreldrene sine. Det viser seg nemlig at faren har bodd en periode på et privat sykehjem med temmelig luksuriøs service sammenliknet med vanlige sykehjem. Og han har betalt for oppholdet av egen lomme, både før og etter formueskatten. «Det er dobbeltmoral», sier Trond Helleland (H). En må kunne forvente at en partileder har kontroll på ungene og foreldrene sine. Når Ap er meget skeptisk til private sykehjemstilbud, må i det minste Støre klare å forhindre at hans foreldre bryter med partilinjen.

Også andre i partiledelsen kan det stilles spørsmål ved. Hadia Tajik skal ha en onkel som hun ikke har skikkelig styring på. I slekta til Trond Giske skal det være litt av hvert som Høyre mener han må rydde opp i.

Powered by Labrador CMS