Tabber og tull

Siden sist

Publisert

Eldre og ensom

De som blir eldst, opplever å miste sine venner og kan føle seg ganske alene. Ensomhet blant eldre er et økende problem. Men det trenger ikke å være sånn, skal en tro forfatteren Margit Sandemo. «Margit -Sandemo (91) gleder seg over stadige besøk av sin avdøde ektemann», skriver Dagbladet. Det er utmerket at forholdene kan legges til rette for at den slags kan skje. Ordningen kan med fordel utvides til å omfatte andre nære familiemedlemmer. Vi skriver 2015. Det bør ikke lenger være slik at man ikke kan bedrive en viss besøks-tjeneste selv om en har forflyttet seg over til den andre siden.

Anundsens fokus

Det er ikke fred å få for Anders Anundsen. Alle har i flere måneder visst at han kom til å overleve asylbarnsaken, men medier og politikere har gått hånd i hånd om å gjøre det så spennende som mulig. Nå er det ny dramatikk i luften. Riksrevisor Per Kristian Foss er ute med kjeften og påstår at sikkerheten ikke er blitt noe bedre siden terroren 22 juli 2011. Anundsen kommer til Stortinget 3 juli for å fortelle Martin Kolberg og de andre kontrollørene at de nå kan føle seg langt mer trygge enn da de rødgrønne styrte.

Men en ting Anundsen ikke har tenkt på, er å gratulere politi-mannen Robin Schaeffer som fikk Fritt Ords pris for noen uker siden. Det skulle han gjort. Hadde han sendt en liten hilsen, en blomsterbukett og en pressemelding, hadde det blitt oppslag med pent bilde av ministeren i Bergens Tidende. Forklaring på at det ikke har skjedd, har han gitt til Aftenposten.

«Nei, det har det har jeg rett og slett ikke gjort, for det har ikke vært et fokusområde at jeg skulle gratulere ham med prisen».

Det forklarer jo alt. Det er klart Anundsen ikke kan holde på med en hel masse ting som ikke er inne i fokusområdet hans.

Tårene triller

«Det er så dårlig at jeg gråter. Det er trist, sier ordføreren i Bergen, Trude Drevland, til Dagens Næringsliv. Dette er en uttalelse hun kommer med fra eget hjerte. Det er ikke noe taleskriveren hennes har funnet på. Og det som får henne til å sippe, er noe så dramatisk som at det er flere menn enn noen gang som topper listene ved årets kommunevalg. Det er bare å tørke tårene og få kvinnene opp og fram.

Powered by Labrador CMS