Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Helt ned i -tarmen

Det er mye det går den gale veien med for tiden, eller som det rett og slett blir for mye av. Når det gjelder å være opptatt av seg og sitt, flyttes stadig grensene. Det holder ikke med navlebeskuelse nå for tiden. En må fokusere lenger inn, ned i magen og inn i tarmen. Der kan det være noe å hente. Den tyske legen, Guilia Enders, har gitt ut en bok om hva som skjer i tarmen. Den har solgt 1 million eksemplarer i Tyskland. Nå kommer Darm mit Charme, eller «Sjarmen med tarmen» på norsk. Istedenfor at alle er hysterisk opptatt av mobilene sine, kan noen nå bruke ledige stunder til kvalifisert lytting til det som foregår i tarmen – og spekulere på hva tarmen forsøker å få sagt.

Rikmannshund på avveie

VG følger med, i stort og smått. Her om dagen kunne de fortelle at «hunden til Johan H. Andresen var på rømmen over et døgn». Den var sett «løpende i motsatt kjøreretning nedover Sørkedalsveien». Denne dramatikken utspant seg mens gubben og matmor var på World Economic Forum i Davos. Hunden som nå er blitt to år gammel, benyttet anledningen til å se seg om på egenhånd på Oslo beste vestkant. Det er det ikke noe å si på.

Det VG ikke har fått med seg er at katten til Stein Erik Hagen har hatt vondt i magen og klaget så høyt at hele nabolaget har hørt det.

Både for og imot

Det kjente dobbeltmennesket, Siv Jensen, har nå vært så tydelig som det går an å bli når det gjelder Mullah Krekar. Som finansminister gjorde hun det tindrende klart i Stortinget onsdag at hun ikke mener regjeringen skal bryte menneskerettigheten og sende ham ut av landet. Hun har tidligere sagt at hun var klar for å bryte menneskerettighetene for å få ham ut. Det mener hun for så vidt fortsatt. Det mener også et stort flertall av de tillitsvalgte i Frp. Men det sa hun som partileder. Skulle hun komme til å si det igjen, er det nok også som partileder. Hun kommer nok til å skaffe seg et skilt som viser når hun uttaler seg som partileder og som statsråd.

Shabana kan ordne opp

Det burde ikke være nødvendig å sende Mullah Krekar til Kyrkjsæterøra. Shabana Rehman Gaarder, som i sin tid løftet Krekar, ser ut til å være klar til påta seg å holde orden på mannen. Hun skriver i Aftenposten at hun også kan løfte Max Hermansen hver eneste mandag om så er. Krekar er ikke lett å stoppe, men Shabana legger han seg ikke ut med. La Shabana få et par tusen kroner for hvert løft. Bedre og billigere kan det ikke bli.

Powered by Labrador CMS