Samfunn

Statsminister Erna Solberg mingler med journalister før sin halvårlige pressekonferanse i statens representasjonsbolig.

Solberg: – Krisen i Hellas påvirker hele Europa

– Den økonomiske krisen i Hellas har innvirkning på hele Europas økonomi, og vi følger situasjonen nøye, sier statsminister Erna Solberg (H).

Publisert Sist oppdatert

Natt til mandag ble det klart at et overveldende flertall av grekerne, 61,31 prosent, hadde stemt nei til kravene fra kreditorene i EU og IMF. Oppslutningen var på 62,5 prosent. Dermed kaster grekerne eurosamarbeidet ut i nytt kaos.

– Situasjonen i Hellas er uavklart også etter folkeavstemningen i går. Det er dramatisk og det er ikke lett å forutse hva som vil skje. Håpet er at alle parter, ikke minst grekerne, bruker tiden til å tenke seg om og jobbe for å finne løsninger, sier Solberg.

Utfallet av folkeavstemningen søndag vil trolig øke usikkerheten i markedet, svekke euroen og føre til stort salg av aksjer, tror eksperter. De europeiske aksjemarkedene stupte mandag, etter at grekerne sa nei til kreditorenes krav om flere innstramminger i bytte for nye lånemidler.

– Det var ikke stor avstand i forhandlingene i Brüssel før helgen. Vi håper det vil være mulig å finne fram til løsninger som kan skape ro i gresk og europeisk økonomi, sier hun.

Powered by Labrador CMS