Ledelse

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er sikker i sin sak: Northug tar minst to gull i Falun-VM.

Stensbøls krystallkule

Hovmod, brutal drivkraft, visualisering og evnen til å takle forventningspress bidrar til at Petter Northug tar minst to gull i Falun-VM, spår tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og psykolog Arne Jørstad Riise.

Publisert Sist oppdatert

I en kronikk i Aftenposten er Stensbøl og medkronikkforfatter, psykolog Arne Jørstad Riise, så skråsikre på Northug-gull at de lover å markere den svenske nasjonaldagen med svenske flagg og surstrømming dersom spådommen ikke slår til.

De stiller spørsmålet om Northug allerede avgjorde VM under NM på Røros. Siden kronikken kom på trykk ble Northug riktignok satt på plass, med 16-plassen på 15 kilometeren i Østersund, men Stensbøl og Riise synes å ha sine profetiske evner inntakte uansett.

Offensiv innstilling og godt treningsgrunnlag, kombinert med en innstilling om at sølv er nederlag, er argument nummer én for Northug-gull. I tillegg vet Stensbøl og Riise at Northug er sterkere mentalt enn motstanderne.

Tjener på hovmod

All støyen i pressen i forbindelse med den sedvanlige ordkrigen mot svenskene er noe som Northug tjener på, mener Stensbøl og Riise. «Det er en del av det mentale spillet som er sentralt i all toppidrett, fordi det setter spenningsnivået hans, det øker forventningspresset, det styrker motivasjonen, det skjerper konkurranseinstinktet og det gjør ham skarpladd på oppløpet», skriver kronikkforfatterne.

Den rå vinnerskallen, og følelsen av at han må bevise noe etter den tragiske fyllekjøringen i fjor, blir også trukket frem som argumenter for at Northug blir vanskelig å slå i Falun.

Verdens beste skiløper de siste to årene, Martin Johnsrud Sundby, svenskenes Johan Olsson og Alexander Legkov er ikke nevnt i kronikken. Heller ikke Dario Cologna. Stensbøl og Riise skriver at de er sikre i sin sak, så vi får holde et øye med dem 6. juni, om ikke spådommen skulle slå til.

Powered by Labrador CMS