Nyskaping

Det er vekst i den nord-norske økonomien, og nå skal det stimuleres til etablering av enda flere bedrifter.

Størst vekst i Nord-Norge

For første gang på lenge er veksten i den nordnorske økonomien større enn i resten av landet. En skoleturné skal utfordre enda flere nordlendinger til å starte egne bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

NHO skriver på sine hjemmesider at en skoleturné med filmproduksjon, lydverksted og entreprenørskapssmie skal utfordre elever i nord til å tenke nytt.

Konjukturbarometeret Nord-Norge Høst 2014 viser at landsdelen opplever stor vekst i økonomien. For å stimulere lokale ungdommer til å bli boende i landsdelen og skape vekst startet en skoleturné denne uken.

– BLÅTT:RÅTT:RABALDER er et helstøpt, knalltøft og kreativt prosjekt som skal inspirere ungdomsskoleelever til å se verdiene i nord, og mulighetene som åpner seg for dem som klarer å stå skoleløpet ut, sier Kjersti Eline Tønnessen Busch fra SALT til NHO.

Norsk olje og gass og Nærings- og fiskeridepartemetet er prosjektets hovedsponsorer.

– Oppdrettsnæringen, fiskeri- og petroleumsnæringen har her samme mål, og jobber sammen for å nå det. Vi ønsker oss ungdom som vil bo og jobbe i landsdelen, og utdanne seg til å jobbe med ressursene våre, sier Thina Hagen i Norsk olje og gass.

Gjennom en hel skoledag vil 9. klassinger få kjennskap til hvilke ressurser landsdelen og stedet de bor i kan tilby innenfor reiseliv, fiskeri-, havbruks- og petroleumsnæringen. Deretter får de oppgaver der de skal komme frem til en type bedrift de vil etablere. De må kartlegge hva slags kompetanse denne bedriften trenger for å lykkes.

Powered by Labrador CMS