NHO-sjef Kristin Skogen Lund hadde ventet å se større optimisme blant andre deler av næringslivet enn det oljerelaterte.

Foto

NHO

Støtter Norwegian

Publisert: 2. mars 2015 kl 08.56
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.58

NHOs hjemmesider sier NHO-sjefen at det alltid er beklagelig med en arbeidskonflikt. Likevel er det nødvendig at Norwegian Air Norway under denne konflikten står fast på at tariffavtaler for norske selskaper bare skal gjelde for arbeidstakere ansatt i Norge, mener hun.

– Vi kan ikke godta å eksportere de høye norske kostnadene og norske tariffavtaler til andre land, sier Skogen Lund, som sier det ville ha brutt med grunnleggende prinsipper i norsk arbeidsliv:

– Norske flyselskaper er utsatt for en beinhard global konkurranse hver dag, der man må vurdere kostnadene uten at fornuftige endringer rammer sikkerhet og kvalitet. Det er viktig å utvikle en konkurransedyktig norsk luftfartsnæring, noe som betyr mye for næringslivet i hele Norge, sier hun.

Derfor har NHO forståelse for at Norwegian Air Shuttle innhenter mannskap for å ivareta egne forpliktelser overfor passasjerene.

Saken fortsetter under annonsen