Ledelse

Stress påvirker måten du tar beslutninger på

Selskaper liker å gi inntrykk av at viktige beslutninger tas på et rasjonelt grunnlag, men stress kan virke inn.

Publisert Sist oppdatert

Ledere som tar viktige beslutninger lar seg imidlertid påvirke av stress i like stor grad som alle andre. De er like utsatte for å ta forhastede og dårlige beslutninger i kampens hete som andre, mener psykolog Myra White.

White, som underviser i psykologi ved Harvard Medical Scool og har gitt ut flere bøker om ledelse, viser i et innlegg hos Management Issues, til at det er vanskelig å resonnere godt rundt komplekse problemstillinger, som er det ledere ofte må ta stilling til, når man er stresset.

Stress gjør at vi får trøbbel med å konsentrere oss, vi foretar kortsiktige og partiske vurderinger og vi har vanskelig for å foreta nøyaktige vurderinger av potensialet for risiko og gevinst ved ulike alternativer. Det som ofte skjer når vi skal ta kompliserte beslutninger under stress er, ifølge White, at vi stoler på hukommelsen - på noe vi selv har gjort tidligere eller noe vi husker andre har gjort i lignende situasjoner. Dermed står vi i fare for å ikke vurdere mange nok faktorer og se hele bildet.

Powered by Labrador CMS