Ledelse

Tips til deg som er konfliktsky

Det kan være viktig å gi vanskelige tilbakemeldinger, selv om du har mest lyst til å la være.

Publisert Sist oppdatert

Selv den som pleier å stå for ro og harmoni på arbeidsplassen kan havne i en situasjon der man bør gi tilbakemeldinger av det vanskelige slaget. Er du konfliktsky, utsetter du kanskje den typen oppgaver. En annen variant er å la være å ta tak i ting; du viker unna konfrontasjonen.

Det er det første steget til forbedring er innrømme overfor deg selv at du er konfliktsky, skriver coach og lederutvikler Amy Jen Su i et innlegg på nettsidene til Harvard Business Review. Hun gir i artikkelen flere tips til den som gruer seg til å gi tilbakemeldinger av den vanskelige typen. Dette er noen av dem:

  • Ikke utsett tilbakemeldingen, det gjør gjerne situasjonen verre.
  • Forklar hvorfor tilbakemeldingen er viktig
    For å unngå at kritikken oppleves som for personlig, start med å snakke om den konteksten dere befinner dere i forretningsmessig. Forklar hvorfor den tilbakemeldingen du gir er viktig akkurat nå.
  • Snakk om intensjoner og konsekvenser
    Forsikr den andre personen at du vet at intensjonen antagelig var gode, men at du har noen observasjoner rundt effektene som du vil dele mem ham eller henne. Snakk om hvordan situasjonen er nå, og hva som må bli annerledes.

Etter dette følger samtalen der den andre personen kommer med sine tanker og perspektiver. Pluss eventuelle nye mål og oppfølginger.

Powered by Labrador CMS