Europa

Energiminister Panos Skourletis visker til statsminister Alexis Tsipras under et parlamentsmøte i juli.

Tsipras vil be om en tillitsvotering

Den greske regjeringen kommer sannsynligvis til å be om en tillitsvotering i parlamentet etter intern splittelse i regjeringspartiet Syriza.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg anser det som opplagt etter splittelsen i Syriza at det blir avholdt en tillitsvotering, uttalte energiminister Panos Skourletis mandag på TV-kanalen SKAI.

Uttalelsen kommer etter at om lag en tredjedel av regjeringspartiet Syriza fredag i forrige uke gjorde opprør og nektet å stemme for den siste runden med gjeldstiltak. Det melder Reuters.

Voteringen vil i såfall bli i avholdt i parlamentet hvor Syriza sitter på 164 stemmer av 300 sammen med kommunistene.

Det sosialistiske partiet PASOK har varslet at det ikke kommer til å gi sin støtte til Tsipras. Heller ikke den konservative opposisjonen er ventet å stemme for å gi regjeringen den nødvendige tillitserklæringen, ifølge Reuters.

Ifølge energiminister Panos Skourletis kan det også bli aktutelt med nyvalg dersom Tsipras-regjeringen ikke får tillit. Det kan skje dersom opprøret i Syriza fortsetter.

Likevel er det de som tror nyvalg vil kunne styrke Tsipras og Syriza som da får en mulighet til å samle seg.

I media hersker det en oppfatning om at Tsipras fortsatt er populær blant folk, men det har ikke vært publisert meningsmålinger siden kapitalkontrollene ble innført i Juni, skriver nyhetsbyrået.

Powered by Labrador CMS