Samfunn

Gammel og god – det amerikanske slagskipet USS New Jersey har en nobel fortid, men er i dag pensjonert. Det samme kan ikke sies om US Navys operativsystem. Der gjelder fortsatt Microsoft XP – selv om systemet ble skrotet i 2013, betaler marien ekstra for fortsatt support.

US Navy surfer videre på utdatert IT-system

Klarer ikke utvikle nytt IT-system: Den amerikanske marinen betaler dyrt for fortsatt å kunne bruke det utdaterte operasjonssystemet Windows XP.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare norske offentlige virksomheter som sliter med å modernisere sine datasystemer.

US Navy skal betaler minst ni millioner dollar i året til Microsoft for å holde liv i operasjonssystemet Windows XP i tre år til.
Avtalen med Microsoft vil sørge for at den amerikanske marinen kan å fortsette å kjøre det 14-år gamle operativsystemet – et system Microsoft selv skrota i 2014, og som det egentlig ikke finnes support for lenger.

Årsaken er at US Navy ikke har maktet å erstatte Window XP med et annet operativsystem, skriver nettstedet ZD-net.

Office og Exchange 2003

Avtalen betyr at Microsoft vil gi support og gjøre kritiske reparasjoner og programvareoppdateringer for Windows XP og programmene Office 2003, Exchange 2003 og Server 2003 for maksimalt tre år.

Marinen bruker en rekke gamle programsystemer som krever Windows XP, og som den ikke har rukket å erstatte før Microsoft sendte XP på skraphaugen i april 2013.

US Navy forventer at avtalen vil løpe frem til juli 2016, men avtalen regulerer enkelte XP-relaterte oppgaver med frem til juni 2017 om nødvendig – i så fall vil det koste marinen rundt 30 millioner dollar å fortsette med det utdaterte operativsystemet, heter det i ZD-nets artikkel.

Powered by Labrador CMS