Samfunn

USA advarer mot terroristers bruk av kryptering

Angrepene i Paris har gitt president Obama nye grunner til å presse teknologiselskapene på bruken av kryptering.

Publisert Sist oppdatert

Når selskapene krypterer datatrafikken som går gjennom deres servere gjør de det vanskeligere for myndighetene å overvåke terroristenes kommunikasjon. Det melder Financial Times.

I oktober uttalte president Obama at tiden ikke var moden for nye regler som ville tvinge teknologiselskapene til å finne metoder for å gjøre krypterte meldinger lesbare igjen. Men nå som mange stiller seg spørrende til hvordan angrepene i Paris kunne skje under nesen på etterretningsmyndighetene, har både Obamas administrasjon og flere støttespillere i den amerikanske kongressen løftet kravet på nytt, skriver avisen.

Det var etter de mange avsløringene til varsleren Edward Snowden at både Apple og Google valgte å styrke krypteringen på nettjenestene sine.

Mandag denne uken uttalte sjefen for CIA, John Brennan, at flere teknologiske muligheter i dag gjør det eksepsjonelt vanskelig, både teknisk og legalt, for etterretningstjenestene å finne den informasjonen de har bruk for.

Demokraten Dianne Feinstein uttalte også på mandag at hun som en ledende politiker i senatets sikkerhetskommite har møtt med mange av lederne i Silicon Valley og fått direkte avslag på hjelp i kampen mot terroristene.

FBI har advart i over ett år om at den økende bruken av krytpering gjør det vanskeligere å forfølge mistenkte personer på nettet.

Powered by Labrador CMS