Nyskaping

Utsteder aksjer på Bitcoin-teknologi

En amerikansk nettbutikk kan bli første selskap i verden som utsteder aksjer på bitcoin-teknologien blockchain som er i ferd med å ta finansbransjen med storm.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske finanstilsynet Securities and Exchange Commission (SEC) har godkjent at nettbutikken Overstock usteder aksjer på den såkalte blockchain, den revolusjonerende teknologien som fører kontiunerlig bokholderi over alle folks desentraliserte transaksjoner av den digitale valutaen Bitcoin.

Det skriver Bitcoin Magazine som ikke har fått det bekreftet at Overstock faktisk har planer om å foreta en slik transaksjon. De oppgir derimot at det vil komme en pressemelding om dette innen kort tid.

Finansbransjen har de siste årene kastet seg over teknologien, ikke fordi de ønsker å investerer i digital valuta, men fordi Blockchain-teknologien medfører at verdier kan overføres kryptert fra en eier til annen veldig mye billigere enn det dagens finansverden er i stand til. Mens Visa og Mastercard kan ta opptil flere prosent av en transaksjon, koster det ingenting å sende en bitcoin, eller andre digitale verdipapirer om det skulle være ønskelig.

Overstock ble i sommer også det første selskapet som utstedte såkalte kryptobonds, lån på blockchain.

Satoshi Nakamoto

Etter at verdiene på den digitale valuaten Bitcoin så ut til å være fallende de siste årene, har den begynt å stige igjen i år. Denne uken avslørte to uavhengige nyhetsmagasiner hvem de nå tror er den mystiske grunnleggeren av Bitcoin, personen bak pseudonymet Sotoshi Nakamoto. Hvis det viser seg at dokumentene som en anonym hacker har presentert for magasinene er ekte, så er det den australske mannen Craig Wright som er opphavet. Men så lenge dokumentene kommer fra en anonym kilde, og flere ting høres mildt sagt rart ut, er det gode grunner til å være skeptisk inntil videre.

Powered by Labrador CMS