Fra papirutgaven

Verdens største private eiendom består av australsk beitemark og kveg. Som her.

Verdens største private eiendom til salgs

Et australsk storfe-dynasti selger den største privateide landeiendommen på jorda. Prisantydning: 325 millioner dollar. Gi bud.

Publisert Sist oppdatert

En australsk familiedrevet storfevirksomhet skal nå selge den største private eiendommen på jorden: Et sammenhengende område av beitemark som utgjør mer enn 75 av størrelsen til England. Den 23.000 kvadratkilometer store eiendommen er så stor at potensielle kjøpere vil måtte tilbringe en hel uke i fly for å kunne ta den i øyesyn, skriver nettstedet Quartz

Så mange som 30 budgivere har meldt sin interesse. Det dreier seg om andre storfe-familier, lokale og utenlandske investorer, kjøttbedrifter og til og med noen globale pensjonsfond. Alle er de angivelig interesserte i eiendommen som i tillegg til godt med beitemark, også inkluderer en et stort antall kveg-rancher i det sørlige Australia.

De potensielle kjøperne kommer fra hele verden, selv om lokale lovgivere ønsker å forby salg til enkelte utenlandske regjeringer eller utenlandske statseide selskaper.
Kveg-dynastiet som selger denne «tomta« er S. Kidman & Co – og har tross navnet, ingen relasjon til den australske skuespilleren Nicole Kidman. Men S. Kidman & Co er også store innen sin genre – som den åttende største grunneieren i verden.

Som eierne av en kvegflokk på mer enn 185.000 dyr, produserer S. Kidman omtrent 1,3 prosent av Australias oksekjøtt. Størsteparten av businessen dreier seg om salg av kjøtt og levende dyr til Kina. Kinas stadig voksende middelklasse har fått smaken for saftig biff, til stor glede for den australske kvegindustrien, skriver Quartz.

Powered by Labrador CMS