Ledelse

Vil gi norske forskingsmiljøer bedre tilgang i Sør-Afrika og Brasil

Norges Forskingsråd og Innovasjon Norge med ny internasjonal avtale for forskning og innovasjon.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Innovasjon Norge.

Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge skal sammen styrke samarbeidet med Sør-Afrika og Brasil. Målet er at norske forskningsmiljøer og bedrifter skal få økt tilgang til internasjonal kunnskap, og delta i prosjekter som videreutvikler norsk forskning og industri.

Siden kunnskapsintensive og innovative bedrifter i Norge er mest konkurransedyktige på de internasjonale markedene, både når det gjelder nyetableringer og bedrifter med vekstambisjoner, eetablerer nå Forskningsrådet og Innovasjon Norge arbeidsfellesskap i Sør-Afrika og i Brasil.

Allerede i dag er det et samarbeid i Japan, Singapore og India. Både Afrika og Sør-Amerika er kontinenter i økonomisk utvikling, og er viktige land for norsk næringsliv. Arbeidet i landene vil ledes lokalt av en forsknings- og teknologiutsending – og stillingene lyses nå ut, skriver Innovasjon Norge på sin hjemmeside.

Ifølge Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet, er Sør-Afrika og Brasil er to av Norges prioriterte forskningssamarbeidsland utenfor Europa. Forskningsrådet har i mange år hatt et produktivt og vellykket forskningssamarbeid med landene,

– Jeg har store forventninger til at de nye forsknings- og teknologistillingene vil videreføre dette samarbeidet, og også bidra til økt næringsrelevant forskning. De nye utsendingene kan, sammen med Innovasjon Norges representanter, bidra til å styrke forsknings- og innovasjonssamarbeidet mellom Norge og aktører i Afrika og Sør-Amerika, sier han.

Powered by Labrador CMS