Arbeidsliv

Vil ikke ha vindparker

– Kunne bidratt med hundrevis av jobber og milliardeksport, hevder prosjektleder.

Publisert Sist oppdatert

LO skriver på sine nettsider at Norge er det eneste landet i Nord-Europa som ikke har bygget eller tatt beslutning om å bygge en havvindpark.

Organisasjonen trekker frem Siragrunnen vindpark, som kuinne blitt startskuddet for understellindustri og milliardeksport med hundrevis av arbeidsplasser. Men NVE sier nei.

– I verste fall blir det ikke noe av. I beste fall lykkes vi og skaper noe av stor samfunnsmessig verdi. Uansett er det aktørene som tar all risiko. Vi ber ikke om én krone i subsidier, så for myndighetene er det bare oppside, sier daglig leder i Siragrunnen AS, Harald Dirdal til nettstedet

Ifølge prosjektberegninger kunne Siragrunnen vindpark ha bidratt med fast jobb til mellom 400 og 500 personer, og en omsetning på mellom 2 og 2,3 milliarder kroner i året. Inkludert ringvirkninger regner man med at den nye virksomheten ville ha kunnet generere så mange som 1100 arbeidsplasser.

– Mens andre land i Europa satser tungt, har man i Norge ikke vært i stand til å legge til rette for denne næringen. Nå er vi faktisk det eneste landet i Nord-Europa som ikke har bygget eller fattet beslutning om å bygge en vindmøllepark. Det forteller om en manglende prioritering av fornybar energi i Norge som er helt spesiell, sier tidligere Flekkefjord-ordfører Sigmund Kroslid til LO.

LO-sekretær Are Tomasgard sier at LO følger med på hvordan anken på avslaget fra NVE blir behandlet. LO har tidligere tatt til orde for behovet for en demonstrasjonspark for offshore vindkraft, men Tomasgard fremhever at Siragrunnen virker som et interessant prosjekt.

Powered by Labrador CMS