Annonse

2 av 3 lærerstudenter fikk D eller dårligere på deleksamen i matematikk

I går kom resulatene fra den såkalte første deleksamen i matematikk for landets nye lærere. Etter oppløftende tall i fjor, da kun 10 prosent strøk på prøven, var det definitivt mer negative resultater i år.

Hele 37 prosent strøk. Kun 27,1 prosent fikk C eller bedre. Gjennomsnittskarakteren var E. Og det var bare 6 av 992 kandidater som fikk karakteren A. Det er ganske langt fra det man kunne forvente dersom dette var et kull hvis karakterer fordelte seg tilnærmet normalt.

NOKUT skal se nærmere på resultatene for å finne ut hvorfor det gikk så  dårlig, og en rapport om det er ventet til høsten. 

Men en rask gjennomlesning av selve testen viser umiddelbart hvor skoen trykker. Det er åpenbart at lærerne synes at brøkregning er vanskelig.

Studentene blir testet i brøkoppgaver man kan forvente å få på fjerde og femte trinn på barneskolen. Er man litt rusten i akkurat dette, kan det tenkes at noen av spørsmålene kanskje fremstår som litt snirkelte, og man kan tilgis for å misforstå. Men hvis man vet at man skal testes i brøkregning, gjør leksene sine, og stiller forberedt, så kan det vanskelig kalles annet enn kollektiv kollaps at så mange ikke har klart å løse nøtter som tre delt på fem, som er den første oppgaven på testen (se bilde over).

Riktignok blir det tøffere etter hvert. Alle kan selv gå inn på NOKUT sine sider prøve seg på oppgavene. Og sensorveiledningen ligger der også, hvis du blir stående fast.

 

 

 

 

Annonse
Annonse