Ledelse

3 tips for å holde på motivasjonen på jobb i sommer

Publisert Sist oppdatert

I vrimmelen av tips om hva ledere bør gjøre og ikke gjøre har Business Insider funnet frem til noen tips som de beskriver som «enkle måter å holde medarbeiderne dine motivert på i sommer». I artikkelen er det Andrew Filev, sjefen i et selskap som heter Wrike, som deler sine tanker om motivasjon og sommervarme. Nedenfor finner du tre av tipsene. Kanskje kan et par av dem kan være til inspirasjon hvis det faktisk skulle bli en solfylt og varm sommer her hjemme i år?

  • Oppmuntr de ansatte til å ta sommerferie
    Litt ferie kan være bra for produktiviteten. Når folk kommer tilbake har de forhåpentligvis fått ladet batteriene og er klare til å gå løs på høsten. Konsulentene Jack Zenger og Joseph Folkman i Zenger/Folkman har gjort et forsøk på å måle om ferie gjør folk mer produktive. I et innlegg hos hbr.org skriver de at de i en undersøkelse har sammenlignet medarbeidere i land med henholdsvis mye og lite ferie. I datasettet sitt finner de ikke at ferie reduserer stress, men de mener å finne at folk som tar ferie både har et ønske om å få mye gjort og en tendens til å jobbe raskere.
  • Sett noen sommermål
    Det er lett å la seg distrahere av alt mulig rart når arbeidslivet går i sommermodus. Et godt bidrag til å opprettholde produktivitet er å etablere noen spesifikke, målbare mål, råder Andrew Filev, som oppfordrer ledere til å legge en plan for sommerens mål sammen med teamet.
  • Vær fleksibel
    Ingen liker å sitte inne på et kontor og jobbe på en knallvarm, solfylt dag. Filev oppfordrer ledere til å være fleksibel på slike dager. Det setter medarbeiderne pris på. Vurder å holde noen møter eller arrangere noen hyggelige fellesaktiviteter utendørs, la folk jobbe fra hjemmekontor og/eller la folk gå tidlig på fredager hvis mulig. Vær på forhånd klar på hvordan kommunikasjon og samarbeid skal foregå hvis folk jobber fra hjemmekontor. Filev tror på fleksibilitet, uten at man av den grunn slipper de overordnede målene av syne.
Powered by Labrador CMS