Annonse
Arbeidstilsynet, her ved direktør Ingrid Finboe Svendsen, samarbeidet med NAV og skatteetaten for å avdekke de kriminelle forholdene i arbeidslivet. Foto: NTB scanpix

31 kriminelle aktører i arbeidslivet avslørt i 2015: – Toppen av isfjellet

Norske myndigheter identifiserte og stanset 31 kriminelle aktører i arbeidslivet i fjor, viser en fersk rapport. De aller fleste opererte i Stavanger.
 
Totalt gjennomførte fra de såkalte arbeidskrimgruppene i Stavanger, Oslo og Bergen tolv større aksjoner i disse tre byene i fjor, skriver Dagbladet. I gruppene samarbeider politiet, Arbeidstilsynet, Nav og Skatteetaten om å undersøke og forsøke å avdekke kriminalitet.

I hovedsak var det bygg- og anleggsbransjen som fikk mest oppmerksomhet, men også bilpleiefirmaer, bilverksteder, samt serverings- og utesteder ble kontrollert, skriver avisen. Totalt 1.500 virksomheter, 1.200 arbeidsplasser og rundt 5.700 personer ble sjekket. I Stavanger alene ble hele 24 kriminelle aktører identifisert.

– Det er bare fantasien som setter grenser for arbeidslivskriminaliteten. Vi får høre helt utrolige historier om hva folk bli utsatt for. Nettopp derfor er det viktig å intensivere innsatsen og at den forsterkes, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

 

Annonse
Annonse