Arbeidsliv

Geir Pollestad (Sp).

8 av 10 statlige stillinger flyttes ut av Oslo

Over åtte av ti statlige arbeidsplasser flyttes ut av Oslo, til andre norske storbyer. Sp og Ap stiller seg kritisk til det de mener er en storstilt sentraliseringspolitikk.

Publisert Sist oppdatert

86 prosent av de statlige arbeidsplassene som er blitt flyttet ut av Solberg-regjeringen, har gått til storbyene Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø og Kristiansand, viser en oversikt kommunal- og moderniseringsdepartementet har gitt til Nationen. Det skaper reaksjoner.

– Det er ingen tvil om at det er en helt annen holdning til hva som er distriktspolitikk. Der vi flyttet ting til Voss, så er distriktspolitikk i denne regjeringen å flytte til Bergen, sier Geir Pollestad (Sp) til avisen.

Oversikten viser at Solberg-regjeringen har flyttet eller nyetablert 324 arbeidsplasser utenfor Oslo. Tilsvarende tall for de rødgrønne fra 2009 til 2013 var ifølge departementet 200.

– Vi har stilt spørsmål til regjeringen om de driver en storstilt sentraliseringspolitikk, det beviser disse tallene at de gjør, sier Eirin Sunde (Ap), som peker på at sentralisering kommer til å bli ett av de viktigste spørsmålene i neste års valgkamp.

Tidligere i sommer avviste imidlertid statsminister Erna Solberg at regjeringen bedrev en sentraliseringspolitikk.

Powered by Labrador CMS