Annonse
Tidligere styreleder i Telenor, Svein Aaser, kunne ikke kommentere saken onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Aaser: – Venter på Deloitte-rapporten

Onsdag kveld publiserte næringsdepartementet et åpent brev fra næringsminister Monica Mæland, til kontroll- og konstitusjonskommiteen, hvor hun gikk i detalj om hendelsene rundt Vimpelcom-skandalen, som blant annet endte med mistillit mot styreleder Svein Aaser.

Brevet ble offentliggjort rundt klokka 21. onsdag kveld.

DN skrev samme kveld at Aaser var ovverasket over tidspunktet departementet valgte å publisere brevet på. Dette holdt han på da DP ringte torsdag morgen:

– Det kom så sent at jeg har ikke fått studert det ordentlig. 

Deloitte Advokatfirma er i ferd med å ferdigstille en rapport om det samme hendelsesforløpet. Aaser vil avvente med å kommentere saken til han ser resultatene fra den, som forventes å være ferdig fredag 29. april.

Departementet avviser kritikken

Heller ikke leder i kontroll- og konstitusjonskommiteen, Martin Kolberg, kunne kommentere saken da DN tok kontakt onsdag kveld. Men også han uttrykte forundring over tidspunktet for publisering.

Kommunikasjonsavdelingen i Næringsdepartementet sier at det er normal praksis å legge ut slike dokumenter med en gang de er ferdige, og at det i dette tilfellet var nettopp onsdag kveld.

Annonse
Annonse