Nyskaping

Accenture og Pwc kaster seg på blockchain-bølgen

Utviklingen av såkalt blockchain-teknologi, en av grunnmurene i den digitale valutaen bitcoin som ofte omtales som den viktigste finansielle innovasjonen på mange tiår, raser videre.

Publisert Sist oppdatert

Kort fortalt er blockchain en form kryptert hovedbok, eller en database, som deles i skyen og holder regnskap over alle transaksjoner mellom alle brukerne av databasen. Teknologien lover å gjøre transaksjoner raskere og billigere enn i dag, men også at transaksjoner kan gjennomføres uten en sentral enhet som tar seg av styringen, som forklarer finansbransjens interesse. Men nå er også andre begynt å følge med på utviklingen.

Den tidligere Wall Street-bankkvinnen Blythe Masters er en av storspillerne som leder an i innføringen av nyvinningen. Nå har hun fått på plass en allianse mellom sitt eget selskap Digital Asset Holdings og rådgiverselskapene Accenture, Pwc og Broadridge. Det melder Financial Times. Alliansen går ut på at rådgiverne skal kunne tilby blockchain-tjenester til egne kunder, selv om det er noe uklart hva disse tjenestene faktisk skal gå ut på.

– Finansbransjen har ikke den samme lønnsomheten som den hadde lenger, blockchain-teknologi har derfor noen svært lovende egenskaper. Vi ser at det begynner å forme seg et marked rundt dette, og vi vil ikke bli hengende etter, sier Richard Lumb som er direktør i Accentures gruppe for finansielle tjenester til FT.

Powered by Labrador CMS