Ledelse

Administrerende direktør i Deutsche Bank, briten John Cryan, snakket tysk under aksjonærmøtet i Frankfurt. Det skal ha fallt i bedre smak enn forslaget om flere bonuser til toppledelsen.

Aksjonæropprør mot topplederlønninger i tysk gigantbank

Publisert Sist oppdatert

En av verdens største banker og tysklands største utlåner, Deutsche Bank, holdt i går sitt årlige aksjonærmøte i Frankfurt.

Der ble det gjennomført en ikke-bindende avtsemning over en ny lønnsmodell for toppledelsen i banken, som inkluderer en rekke målstyrte bonuser. Forslaget innebærer at avdelingssjefer vil motta bonuser både for personlig prestasjon, og avdelingens prestasjon og resultat.

Over halvparten av aksjonærene (51,9%) stemte klart mot forslaget. Styremedlem Paul Achleitner uttalte at "banken vil ta resultatet til etterretning."

Fondsforvalter i Hermes, Hans Hirt, mener planen er for lite gjennomtenkt, og ba Deutsche Bank revurdere, skriver Financial Times:

– Det er en mangel på åpenhet når det kommer til kriteriene, nøkkeltall og mål knyttet til det. Med tanke på dagens situasjon i Deutsche Bank, og de omfattende økningene i faste lønnskostnader de siste årene, avviser vi forslaget fra ledelsen, sier han.

Milliardsluk

Banken har i mange år slitt med dårlig avkastning og svært høye kostnader knyttet til juridiske spørsmål. I fjor tapte Deutsche Bank 6,8 milliarder euro.

Likevel ble et aksjonærforslag om en ekstra gjennomgang av toppledelsens håndtering av bankens juridiske tvister også avvist, med 53,6% av stemmene mot forslaget. Banken har satt av hele 5,4 milliarder euro for å inngå forlik i 2016.

En av flere

Flere store selskap har avvist lignende forslag den siste tiden. Blant andre har aksjonærene i bankgruppen Citigroup og bilprodusenten Renault avvist nye bonusordninger for toppledelsene.

Powered by Labrador CMS