Nyskaping

Apple angrer på adaptere

Apple gjør nå overgangen til USB-C smidigere for nye MacBook Pro-kunder, ved å gi rabatt på adaptere ut året.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Computerworld.

Ifølge nettstedet skal Apprle gjøre det samme for de flunkende nye 4K- og 5K-skjermene, som selskapet har utviklet sammen med LG.

USB-C kontakten, som Apple var med på å utvikle, er ikke ny - hverken for pc- og mobil-markedet eller for Apple. For Apple begynte det med superslanke MacBook, som faktisk kun har én eneste slik inn/utgang for alt fra strøm til eksterne enheter som harddisker, skjerm og liknende.

Det kan imidlertid virke som om publikum var noe mer tilgivende da MacBook ble lansert, ettersom maskinen helt tydelig var bygget for lavest mulig vekt, i tillegg til at det fantes tradisjonelle MacBook Pro-modeller på markedet samtidig.

Med nye MacBook Pro derimot er det full krig. De nye maskinene bruker Thunderbolt 3-protokollen (over USB-C), som skal gi markedets raskeste båndbredde for personlige datamaskiner. Dette får man imidlertid ingen glede av når man sitter på investeringer i eldre USB 2 / USB 3-utstyr, FireWire eller Ethernet.

USB-C ble utviklet for å være en åpen standard. I stedet tar Apple seg godt betalt for adaptere. Det har ført til en treghet i markedet. For å rette opp dette tilbyr Apple nå rabatt på en rekke adaptere ut året via sine egne nettsider, skriver Computerworld.

Powered by Labrador CMS