Annonse
NRK legger om driften, og har ansatt fem nye regionredaktører. Foto: NTB scanpix

Bekreftet: Disse skal lede NRKs nye regioner

NRK er i full gang med å regionalisere driften. Som en del av omleggingen blir dagens øverste ledergruppe i Distriktsdivisjonen halvert til ti ledere.

Mandag 29. februar ble det klart hvem som skal lede fire av fem regioner:

  • Region Nord: Anders Opdahl (Finnmark, Troms og Nordland)
  • Region Midt: Sigrid Gjellan (Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark/Oppland)
  • Region Vest: Kai Aage Pedersen (Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland)
  • Region Sør: Heidi Pley (Agder-fylkene, Telemark og Vestfold)

Ansettelsen av en regionsredaktør for Region Øst (Buskerud, Østfold, Akershus og Oslo) er i sluttfasen, og vil offentliggjøres om kort tid, opplyser NRK.

– Gjennom disse regionredaktørene har vi fått på plass ledere som er utålmodig ambisiøse på vegne av distriktskontorene. Nå skal vi arbeide hardt for å ta bredere plass i nyhetssendinger og med programskaping i verdensklasse fra norsk virkelighet, sier en fornøyddirektør for Distriktsdivisjonen, Grethe Gynnild-Johnsen. 

Samtlige regionredaktører blir en del av den strategiske ledelsen i Distriktsdivisjonen. Samtidig skal NRK innføre regionale ledergrupper, og distriktsredaktørene skal bli mer operative lokalt, ifølge rikskringkasteren.

– NRKs Distriktsdivisjon skal lage innhold av høy kvalitet fra hele landet, til hele landet, på alle plattformer. Vi skal være nære, raske og tydelig tilstede ved hendelser regionalt og nasjonalt. Samtidig skal vi være nyskapende og speile mangfoldet i hele landet på en tydeligere måte enn før. En mindre ledergruppe gjør oss i stand til å beslutte og gjennomføre endringer raskere, og slik være i tråd med publikums bevegelser, skriver Gynnild-Johnsen i en pressemelding.

Dette er de nye regionredaktørene i NRK

  • Anders Opdahl kommer fra stillingen som sjefredaktør i Nordlys og fungerende regiondirektør i Amedia. 
  • Kai Aage Pedersen har fram til nå vært distriktsredaktør for NRK Sogn og Fjordane, en stilling han har hatt i to perioder. Han har også vært utviklingssjef for nye medier i Distriktsdivisjonen. 
  • Sigrid Gjellan er regionredaktør for NRK Trøndelag og har lang redaksjonell erfaring. 
  • Heidi Pleym kommer fra stillingen som distriktsredaktør i NRK Østafjells (Buskerud, Vestfold og Telemark).

I den nye organisasjonen vil det i framtida være 15 distriktsredaktører som organiseres under de fem regionredaktørene.

De ledige stillingene som distriktsredaktører vil lyses ut så snart alle regionredaktørene er på plass. De nyansatte redaktørene skal starte sitt arbeid i løpet av våren.

 

Annonse
Annonse