Nyskaping

Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast.

Betonmast ble årets entreprenør

Med over fire milliarder i omsetning har vinneren utviklet seg til en betydelig aktør i entreprenør- og eiendomsutviklings-bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast, et av Norges største entreprenør- og eiendomsutviklingskonsern, ble årets vinner av EY Entrepreneur Of The Year.

Det var arbeidsminister Anniken Hauglie, fjorårsvinner Brynjar Forbergskog i Torghatten og nordisk EY-sjef Erik Mamelund som overrakte prisen til Evensen og Sandrup under en festforestilling på Radisson Blu Plaza i Oslo tirsdag. Som vinner av den norske kåringen går de nå videre som Norges representanter i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i 60 land møtes i Monaco neste sommer.

Det ble kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Trond Frigaard i Frigaard Gruppen i Sarpsborg vant klassen for handel, Jesper Melin Ganc-Petersen i Helseinnovasjon-konsernet i Nordfjord vant klassen for tjenester og Oslo-baserte Evensen og Sandrup i Betongmast AS vant prisen i kategori industri, før de også ble utropt som vinnere av hovedprisen.

På arrangementet tirsdag kveld ble også årets Young Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til gründeren bak selskapet Red Rock AS i Kristiansand; Christoffer Jørgenvåg.

– Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi disse en oppmerksomhet de fortjener, sier Terje Andersen, ansvarlig for programmet i Norge.

Den uavhengige juryen begrunnet hvorfor Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast AS ble vinnerne av EY Entrepreneur Of The Year 2016: «Vekstskaperne står i spissen for en virksomhet med lang historie preget av skaperglede. De har hatt evne til å forstå markedet og til å utvikle virksomhetens strategi med god vekst og lønnsomhet som resultat. Samhold og lagånd er en viktig årsak til konsernets suksess, og de har til tross for stadig økende internasjonal konkurranse forsterket sin markedsposisjon på en imponerende måte."

Årets jury som plukket ut vinnerne i EY Entrepreneur Of The Year var Åse Aulie Michelet (leder), Hilde Midthjell, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik. Arrangementet ble ledet av Arne Hjeltnes.

Fakta om vinnerne:

Kategori Industri og nasjonale vinnere:

Betonmast – Jørgen Evensen og Peter Sandrup

Betonmast er et av Norges største privateide entreprenør- og eiendomsutviklingskonsern. Konsernet bygger alle typer bygg for offentlige og private kunder. Selskapet ble etablert i 2006 av Jørgen Evensen og Peter Sandrup, og har på kort tid etablert seg over store deler av Sør-Norge og i Gøteborg. Konsernet består av 13 lokale entreprenørselskaper og et eiendomsselskap. Omsetningen i 2015 var på 4,1 milliarder NOK. Resultat før skatt ble 170,3 millioner NOK. Selskapet har over 850 medarbeidere.

Kategori Handel:

Frigaard Gruppen – Trond Frigaard

Frigaard Gruppen består av 50 selskaper fordelt på tre forretningsområder – handel og industri, eiendom og investeringer. Gruppen har vokst fra ca. 40 millioner kroner i omsetning i 2004 til ca. 1 milliard kroner i 2015. Grunntanken er å skape bedrifter som skal være konkurransekraftige i det europeiske markedet. Vekstskaper Trond Frigaard startet sin karriere i Sarpsborg Metall AS, et selskap etablert av Tronds bestefar. Frigaard Gruppen har sitt utspring fra Sarpsborg Metall, og Trond eier i dag hele gruppen.

Kategori Tjenester:

Helseinnovasjon-konsernet – Jesper Melin Ganc-Petersen

Melin Holding AS er et av eierselskapene til Helseinnovasjon AS som gjennom datterselskapene Melin Medical, Melin Collectors og PasientSky leverer administrasjons- og betalingsløsninger og utvikler tjenesteløsninger til helsesektoren. Melin Medical ble etablert av marinejeger, offiser og allmennlege Jesper Melin Ganc-Petersen. Virksomheten sprang ut av en idé om å la pasienten ta mer ansvar for egen administrasjon. Selskapet leverer tjenester til 85 prosent av landets legekontorer og legevakter. På landsbasis håndterer de 50 000 pasienter daglig, og over 12 millioner pasienter i året.

Young Entrepreneur Of The Year:

Red Rock – Christoffer Jørgenvåg:

Red Rock eier Red Rock Solutions og Red Rock Marine som leverer henholdsvis egenutviklede billetteringsløsninger for kollektivtransportbransjen og totalentrepriser på kraner og løfteutstyr. Christoffer Jørgenvåg, vekstskaper og daglig leder i Red Rock, har bygget opp to selskaper i Kristiansand med basis i kunnskap om digitalisering av arbeidsoppgaver. Selskapene har på få år utviklet en portefølje med produkter som brukes av store virksomheter verden rundt.

Powered by Labrador CMS