Arbeidsliv

Dagdrøm deg til kreativitet

I strømmen av kreativitetstips, er dette et råd det er enkelt å gjennomføre.

Publisert Sist oppdatert

Forskere fra Harvard University har ifølge forskning.se funnet at vi bruker halvparten av vår våkne tid til å dagdrømme. I Sverige har Etzel Cardeña, professor i psykologi ved Lunds universitet og doktorgradsstudent David Marcusson-Clavertz undersøkt hva slags mennesker det er som dagdrømmer mest, og i henhold til resultatene ser det ut til at de som dagdrømmer mest enten har livlig fantasi eller bærer på uløste traumer.


Cardeña viser til at men man før trodde at dagdrømmer var et tegn på dårlig psyke, alternativt at de som drømte seg bort var late og hadde dårlig disiplin. I dag vet forskerne imidlertid at dagdrømmer er et tegn på en kreativ prosess. Ulike studier har ifølge forskning.se vist at folk som dagdrømmer ofte utkonkurrerer andre i oppgaver som krever kreative løsninger og orginalitet i tenkningen.

En annen fagmann, Pontus Wasling – forsker i neurofysiologi og lege/ nevrolog ved Sahlgrenska universitetssjukhuset – sier til forskning.se at kreativitet handler om mye at man kobler sammen separate ideer for å skape nye.

– Det gjøres lettest gjennom å gjøre noe helt annet enn det man holder på med, sier Wasling.

De samme forskerne som fant ut at vi bruker halvparten av vår våkne tid på å dagdrømme, kom imidlertid også til at dagdrømmerier kan gjøre oss ulykkelige. Ulike studier har vist at vi er mest lykkelige når vi klarer å være i nuet.

Powered by Labrador CMS