Finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse i Oslo den 25. januar.

Foto

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

De blåblå bruker mindre mot ledigheten enn de rødgrønne

Publisert: 16. februar 2016 kl 07.45
Oppdatert: 16. februar 2016 kl 07.45
Etter finanskrisen bevilget de rødgrønne 20 milliarder kroner til ekstraordinære arbeidsledighetstiltak, skriver Klassekampen. Da var det 66.000 arbeidsledige personer, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

I høst bevilget Høyre/Frp-regjeringen fire milliarder kroner til ekstraordinære arbeidsledighetstiltak. Samtidig var det 127.000 arbeidsledige personer i Norge.

– Totalt sett føres det en mer ekspansiv politikk nå, men den politikken kunne vært langt mer sysselsettingsorientert, og krisepakken som kom i høst, kunne vært større, sier økonomiprofessor Knut Røed ved Universitetet i Oslo til avisen.

Statssekretær Paal Bjørnestad (Frp) i Finansdepartementet synes sammenligningen med finanskrisen er søkt. Han mener regjeringen samlet sett gjør mye for å bekjempe ledigheten.

– Tiltakspakken inneholder tiltak som er direkte rettet mot landsdelene som er hardest rammet, og som kan reverseres når ledigheten igjen snur. Pakken utgjør kun en liten del av virkemidlene for å øke sysselsettingen, sier Bjørnestad.

 

Saken fortsetter under annonsen