Samfunn

GIR HUN SEG? Tysklands statsminister Angela Merkel må i løpet av de kommende månedene bestemme seg for om hun skal stille som kandidat til en fjerde periode.

Derfor heier Erna Solberg på Angela Merkel

Tysklands statsminister Angela Merkel holder verden på pinebenken. Erna Solberg mener det vil være bra for stabiliteten i Europa om hun tar en ny periode.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg synes Angela Merkel er en fabelaktig politiker for Tyskland, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Tirsdag besøker hun Merkel i Berlin, der de to skal spise lunsj sammen og diskutere G20, brexit, forsvarssamarbeid og flere andre spørsmål.

Merkel er en person som er mer opptatt av å få til ting enn å posere og tale

I Tyskland venter velgerne nå spent på svar fra Merkel om hva hun vil gjøre når det skal holdes valg høsten 2017. Mest sannsynlig vil Merkel stille som kandidat til en fjerde periode som statsminister, men et kraftig fall i Merkels popularitet det siste året – hovedsakelig på grunn av flyktningkrisen og det store antallet asylankomster i Tyskland – har ført til usikkerhet.

Solberg sier hun ikke er i tvil om at Merkel vil bli en god leder hvis hun velger å stille til valg igjen.

– Hun har vært en samlende leder som har søkt kompromisser i mange saker. Ikke minst under finanskrisen var hennes og Tysklands evne til å finne kompromisser utrolig viktig, sier Solberg.

Hun mener rollen som kompromissmaker kler Tyskland som Europas største økonomi.

– Merkel er en person som er mer opptatt av å få til ting enn å posere og tale. Det hjelper av og til når man skal finne løsninger, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS