Annonse
Det offentlige tar kontroll over tidligere kommersielle velferdstilbud i hele landet.
Det offentlige tar kontroll over tidligere kommersielle velferdstilbud i hele landet. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix

Det offentlige tar over kommersielle velferdstilbud

I Bergen er det Ap, Venstre og KrF som utgjør byrådet, og nå går det inn for å legge store penger på bordet for å ta tilbake driften av Odinsvei bosenter og Søreide sykehjem, skriver Klassekampen.

– Byrådet ønsker ikke at penger som er satt av til gode velferdstilbud for innbyggerne, skal gå til kommersielle selskaper. Pengene i eldreomsorgen bør brukes på økt kvalitet på de aktuelle sykehjemmene eller ved at eventuelle overskudd styrker sykehjemsdriften i Bergen, skriver helse- og omsorgsbyråd Rebekka Ljosland fra KrF i en epost til avisen.

Over hele landet tar nå politikerne tilbake velferdstilbudet fra kommersielle aktører, skriver Klassekampen.

I Oslo jobber det nye byrådet med å sørge for at driften ved Madserud sykehjem blir kommunal, eventuelt ideell.

I Tromsø har byrådet allerede tatt tilbake driften av renhold. Innenfor hjemmetjenester og storkjøkken er avtalene som det forrige byrådet signerte, så lange at de vil bli stående, sier helsebyråd Gunhild Johansen. Hadde de hatt private aktører som driver sykehjem, ville de tatt tilbake driften, sier hun.

 

Prøv Dagens Perspektiv gratis i 3 måneder

Dagens Perspektiv er et abonnementsbasert produkt. Det er kun en brødel av alt vi produserer som er fritt tilgjengelig for alle.

Nå kan du imidlertid prøve oss gratis i hele 3 måneder. 

Har du lyst? Klikk her - så er du i gang!

 

 

Annonse
Annonse