Arbeidsliv

Størst behov for ingeniører i norske bedrifter, ifølge NHO.

Dette er de yrkene bedriftene har størst behov for

NHO spurte egne medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen viser at det er innen byggfag, elektrofag og mekaniske fag at etterspørselen etter arbeidskraft er størst.

Da er det gjerne ingeniør-utdanninger innen disse fagene som er de mest interessante valgene for vordene studenter som i dag må huske å søke høyere utdanning før fristen går ut ved midnatt.

Selv om det skrives mye om nedbemanninger i oljebransjen, mener NHO at unge ikke må la seg skremme fra å bli ingeniører.

– Det er nedbemanning i noen regioner, men den nasjonale etterspørselen etter ingeniører er fortsatt stor. Også innen olje og gass vil det være et behov fremover, selv om det akkurat nå er tøffe tider mange steder, sier direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, Svein Oppegaard.

– I tillegg til teknologi og naturvitenskap ser vi en etterspørsel etter kompetanse i økonomiske, administrative og juridiske fag, men den er mindre, legger Oppegaard til.

Det er utdanningsforskerne i NIFU som lager NHOs årlige kompetansebarometer. Siden 2014 har behovet for folk ute i de spurte bedriftene falt fra at 52 prosent svarte at de hadde udekket bebov i noen grad til 45 prosent som svarer det samme i dag.

Den sterkeste nedgangen er innen olje- og gass og i Rogaland, naturlig nok.

Powered by Labrador CMS