Arbeidsliv

Dette skal med i beregningen av oppsigelsestiden

Dagens Perspektivs juristpanel svarer på lesernes spørsmål om arbeidsrett.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg har en ansatt som er i ferd med å bli vurdert som overtallig. Vedkommende er en tilårskommen person som nettopp har fylt 60 år. Han har vært ansatt i vår virksomhet i 9 år. Umiddelbart før denne periode var arbeidstageren ansatt i 4 år i konsernet som eier det selskapet han nå er ansatt i. Skal beregningen av tilsettingstid – som jo har betydning for lengden av oppsigelsestiden – hensynta dette?

Driftssjef

Svar: Svaret er ja. Det er riktig at arbeidstager etter 10 års ansettelse får økt oppsigelsestid ved oppsigelse fra arbeidsgivers side etter fylte 50 år. Dette følger av bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Etter fylte 50 år, er oppsigelsestiden 4 måneder, etter fylte 55 år 5 måneder og etter fylte 60 år 6 måneder. Ved beregningen av tilsettingstiden, er det uttrykt i loven at for selskaper som er knyttet til hverandre i en konsernstruktur skal man se ansettelsestiden under ett, som i dette tilfellet.

SBDL v/advokat Arvid R. Ødegård

Ved beregningen av tilsettingstiden, er det uttrykt i loven at for selskaper som er knyttet til hverandre i en konsernstruktur skal man se ansettelsestiden under ett.

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS