Ledelse

Administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli.

– Difi mangler muskler

Moderniseringsminister Jan Tore Sanner ønsker å styrke Difi slik at det offentlige får flere gode IT-prosjekter. Jakten på Ingelin Killengrens etterfølger i Difi er i gang. – Difi har et viktig oppdrag, men organisasjonen mangler musklene til å utføre det, sier Abelia-sjef Håkon Haugli.

Publisert Sist oppdatert

Finansavisen melder i dag at det er flere kandidater til stillingen som ny Difi-sjef. De peker blant annet på Marianne Andreassen i Lånekassen, Øystein Dørmer i Dfø (Direktoratet for statlig økonomistyring), Tale Teisberg som er ekspedisjonssjef i Finansdepartementet, sjeføkonom i IKT-Norge Roger Schjerva og Morten Andreas Meyer, tidligere moderniseringsminister og First House-partner.

Håkon Hauglie, leder i bransjeorganisasjonen for innovative bedrifter Abelia, ønsker ikke å nominere kandidater til stillingen, men han påpeker viktigheten av DIFIs rolle.
– Difi har et viktig oppdrag, men organisasjonen mangler musklene til å utføre det, sier han til Dagens Perspektiv.
Haugli tror ikke det handler om hvem som sitter på toppen.
– Vi har tidligere foreslått at noen av oppgavene i DIFI heller burde samles under Finansdepartementet. Det er fordi ledere i det offentlige forholder seg både til departementet og DIFI, og disse delene må knyttes tettere sammen, sier han.
Et problem har vært at Difi har blitt overhørt når store offentlige institusjoner har satt i gang store offentlige IT-prosjekter.
Ifølge Haugli er DIFIs rolle i dag mer som en bevisstgjører og kunnskapsspreder av behovet for digitalisering, mens det er Finansdepartementet som sitter på den viktige resultatoppnåelsen.
Han sier seg enig med avdelingsdirektør Tone Bringedal i Difi i at det er vanskelig å fremstå som høy og mørk, når man egentlig er liten og lys.
Powered by Labrador CMS