Ledelse

Lederne som har beholdt sine oljejobber tjener fortsatt svært godt, visere Ledelsesbarometeret 2016.

Disse lederstillingene er best betalt

Publisert Sist oppdatert

I sitt årlige ledelsesbarometer kom arbeidstakerorganisasjonen Lederne fram til at lederlønningene igjen er på vei opp, etter en nedtur i fjor.

Norske lederes lønnsøkning fra 2014 til 2015 var på hele 10 prosent, ifølge organisasjonens undersøkelse.

De har også undersøkt hvilke lederposisjoner som gjennomsnittlig tjener mest - og minst, samt forskjellene mellom de forskjellige bransjene. (Se oversikt under).

Øvrige nøkkelfunn i deres undersøkelse om lederes lønninger var:

  • Rogaland har fortsatt den høyeste gjennomsnittlige brutto årslønnen. De som fortsatt har jobb i fylket tjener svært godt.

  • De som fortsatt har jobb i oljesektoren i Rogaland har betydelig økt brutto årslønn fra 2014 til 2015. Lønnstapet i siste halvdel av 2014 er hentet inn med stor margin. Tapet fra 2013 til 2014 var nesten 7 prosent, mens økningen fra 2014 til 2015 er over 16 prosent.

  • Hvor du jobber betyr mer for lønn enn hvilken lederstilling du har. Bransje og virksomhetens størrelse overstyrer stilling som lønnsdriver.

  • Operative ledere og «særlig betrodde stillinger – teknisk» har høyest gjennomsnittlig brutto årslønn både i 2014 og 2015, mens stillinger i vekst og attføringsbransjen har lavest lønninger.

  • I Rogaland har kvinner kun 70,5 prosent av menns lønn, mens den er 100,5 prosent i Vest Agder i 2015. Kjønnsforskjellene i brutto årslønn varierer mye i Ledelsesbarometeret 2016.

  • Aust-Agder og Oppland har laveste gjennomsnittlige årslønn sammenliknet med landssnittet, mens Oslo har den høyeste gjennomsnittslønnen for Lederne utenom olje, gass og rederi.

Powered by Labrador CMS