Annonse
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

DN: – Forsvarsministeren foreslår å kutte 1.500 stillinger

Avisen skriver onsdag kveld om innholdet i langtidsplanen for Forsvaret som trolig ikke oversendes Stortinget før i juni.

I planen foreslås det å kutte i overkant av 1.500 stillinger fordelt på 1.100 militært ansatte og 450 sivile. Det er beregnet en besparelse på 2,4 milliarder kroner på fire år, og at 23 milliarder kroner frigjøres over 20 år.

Ni baser

Hæren vil trolig bli hardest rammet. 2. bataljon ved Skjold med 700 ansatte skal legges ned. Kystjegerkommandoen i Sjøforsvaret skal bort, og det samme skal Sjøheimevernet, ifølge Dagens Næringsliv. Etter hvert skal kystkorvettene, MTB-ene, fases ut. Nok en gang foreslås antall musikkorps i Forsvaret redusert. Det foreslås i planen å legge ned basene Trondenes, Harstad Syd, Åsegarden, Setnesmoen, Kjeller, Andøya, Kjevik, Nærøysund og Grunden 22.

Hensikten med forslagene skal være å få på plass nysatsinger, men også sørge for samsvar mellom bevilgninger, struktur og oppgaver.

Sluttpakker

De ansatte kommer ifølge avisen til å bli tilbudt sluttpakker i nedbemanningsprosessen.

Langtidsplanen for Forsvaret har fått sin tilslutning i regjeringen.

– Dette betyr at Søreide har tapt kampen innad i regjeringen. For alle oss som har fulgt forsvarsministerens løfter da hun satt i opposisjon, er jo dette et gedigent mageplask, sier forsvarstalskvinne Liv Signe Navarsete (Sp), som tar forbehold om at utkastet til langtidsplanen kan endres.

Leder av Stortingets forsvarskomité Anniken Huitfeldt fra (Ap) sier til avisa at hun mener planen bør ha en bred behandling.

 

Annonse
Annonse