Arbeidsliv

Hva er egentlig en halv milliard, i det store og hele? Bildet er tatt i en annen sammenheng.

DNB-resultat: over en halv milliard dårligere på ett år

Men Rune Bjerke er fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

DNBs resultat for andre kvartal 2016 var 4.569 millioner kroner, ifølge en børsmelding offentliggjort tirsdag morgen.

Det er en reduksjon på 512 millioner fra andre kvartal 2015. «Nedgangen skyldes først og fremst økte nedskrivninger på lån og garantier, men også negative effekter av basisswapper,» heter det i meldingen.

– Vi er fornøyde med dette resultatet, til tross for at både historisk lav rente og en økning i tap påvirker tallene. Norsk økonomi er solid, selv om deler av næringslivet knyttet til oljesektoren fortsatt er i omstilling, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB.

Det opplyses at bankens rene kjernekapital er på 15,2 prosent målt etter overgangsreglene, mot 13,0 prosent året før. I et slikt perspektiv er DNB en av de mest solide bankene i verden.

Det vises til at de rekordlave rentene har ført til en nedgang i renteinntekter på 185 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i 2015. «Hovedårsakene til at renteinntektene faller er en reduksjon i lånevolumer justert for valutakurseffekter og høyere innlånskostnader,» skrives det.

Øvrige inntekter økte med 732 millioner kroner.

Digitalisering

DNB er også i en omstillingsfase, og banken har blant annet stengt 59 bankfilialer. Det vises i driftskostnadene, som ble redusert med 2,6 prosent, tilsvarende 142 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i fjor.

– Første halvår var preget av et raskt temposkifte i digitaliseringen av DNB. Vi har stengt 59 fysiske bankkontorer så langt i år og samtidig økt boliglånsvolumet. I tillegg har betalingsappen Vipps rundet utrolige to millioner nedlastinger. Begge deler viser at norske bankkunder er helt i verdenstoppen på å ta i bruk digitale tjenester, sier Bjerke.

Det meldes at DNB kommer til å fortsette satsingen på Vipps, som nå skal lanseres som betalingsmiddel i både fysiske butikker og nettbutikker.

Nøkkeltall fra DNBs resultat for andre kvartal (2015-tall i parantes):

  • Driftsresultat før skatt utgjorde 5,8 milliarder kroner (6,8)

  • Resultatet var 4,6 milliarder kroner (5,1)

  • Resultat per aksje ble 2,74 kroner (3,04)

  • Egenkapitalavkastningen ble 9,9 prosent (12,1)

  • Kostnadsgraden var 39,9 prosent (42,8)

  • Ren kjernekapitaldekning (i henhold til overgangsregler) var 15,2 prosent (13,0)

Powered by Labrador CMS