Ledelse

Leder av DNBs valgkomité, Elbjørg Løwer.

– Eierne må ha tillit til valgkomiteen

DNBs valgkomité har et godt grep om situasjonen, og har fortjent tillit fra omgivelsene, mener styreekspert.

Publisert Sist oppdatert

Det ble nylig kjent at styreleder Anne Carine Tanum kunne bli gjenvalgt, før Næringsdepartementet har fått svar på spørsmålene sine.

Nå er tiden inne for å la DNB få ro og kunne bygge stabilitet, slik at selskapet får fulgt opp på beste måte, mener styreekspert Arild Søland ved Institutt for bedriftsutvikling. Han hevder at saken er så omfattende, og har et så bredt innhold at det ikke er innlysende hva som faktisk har skjedd.

– All erfaring tilsier at denne saken må sees på med et overordnet blikk, sier han.

Sterk valgkomité

Søland mener leder av valgkomiteen, Elbjørg Løwer, har et godt grep om situasjonen.

– Det er avgjørende at DNB har en sterk leder av valgkomiteen. Jeg synes Elbjørg Løwer styrer dette med den rette distansen, samtidig som hun har nærhet til situasjonen. Det er avgjørende at eierne og interessegruppene har tillit til henne nå. Samtidig må alle eierne behandles likt, noe det virker som om hun også er opptatt av, sier Søland.

Han synes hele saken illustrerer hvor viktig en valgkomité er for et selskap av DNBs størrelse.

Styreekspert Arild Søland i IBU. Foto: Privat.

Oppfølging

Han synes Staten, som majoritetseier, har gjort en god jobb med å følge opp gjennom spørsmålene fra næringsminister Monica Mæland, men påpeker at DNB ikke har gjort noe ulovlig.

– Det er bra at departementet følger opp. Utgangspunktet er likevel at DNB ikke har brutt loven. Etikk er imidlertid et viktig selvstendig område. Da blir det viktig for DNB å respondere på en god måte. Informasjonen selskapet har gitt underveis har jo ikke vært helt korrekt hele tiden, påpeker han.

Powered by Labrador CMS