Annonse
Foto: Freeimages / ilker

Ekspanderer til hele Norden

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Vainu er en programvare som finner de beste salgsmulighetene ved å bruke offentlig tilgjengelige datakilder. Etter bare 18 måneder i markedet har virksomheten fått mer enn 500 kunder over hele Europa, og har kontorer i Stockholm, Helsinki og Amsterdam.

– Ifølge Open Data Index er Norge et av de ledende landene i verden når det gjelder å gjøre offentlige kilder tilgjengelige for innovativ bruk av tredjeparter. På den måten kan programvaren vår analysere mengder av interessante data og gi kundene våre de beste salgsmulighetene, Sier Tuomas Rasila, medgrunnlegger og teknologidirektør i Vainu.

Ved hjelp av åpne og offentlige data kan Vainu beregne hvilke selskaper som har størst sannsynlighet for å bli kunde hos dere.

– Dette sparer tid for alle. Leverandører arbeider med de beste salgsmulighetene, og organisasjoner bli kontaktet på riktig tidspunkt. Det er derfor vi har fått så mange kunder på alle nivåer, fra småbedrifter og mellomstore bedrifter til børsregistrerte selskaper og offentlige organisasjoner og ikke-statlige organisasjoner som vil forstå hvordan selskaper agerer. Vi har allerede kunder i alle de nordiske landene, tilføyer August von Sydow, sjef i Norden.

Vainu er i gang med å rekruttere flere medarbeidere i alle de nordiske landene og andre deler av Europa, og regner med å vokse 15 prosent i måneden i tiden fremover. Selskapet har nå mer enn 50 ansatte, og regner med å doble antall ansatte i år.

– I løpet av året vil vi også ha et kontor i New York. Vainus vekst er basert på lønnsomhet og ikke på risikokapital, skriver selskapet i pressemeldingen.

 

August von Sydow, Norden-sjef i Vainu. Foto: Vainu

Annonse
Annonse