Europa

EU-kommisjonens visepresident, Frans Timmermans, diskuterer med Tyrkia hvorfor landet ikke har klart å dempe flyktningstrømmen mot EU som de har lovet.

EU misfornøyd med tyrkisk flyktninghåndtering

Mener landet ikke har gjort tilstrekkelig for å dempe flyktningstrømmen til Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver europaportalen.se.

EU-kommisjonens første vise-ordfører, den nederlandske sosialdemokraten Frans Timmermans, besøkte mandag Tyrkia for å diskutere landets avgjørelser for å hindre flyktninger fra å ta seg videre mot EU-landene.

– Antallet flyktninger er fortsatt for høyt i Hellas, mellom to og tre tusen kommer per dag. Vi kan ikke være fornøyde med det, sa Timmermans.

I slutten av november i gjor lovet EU Tyrkia 28 milliarder svenske kroner, visumfrihet og en ny start på medlemskapsforhandlingen i bytte mot at landet ser til at betydelig færre flyktninger kommer til EU.

Tyrkias EU-minister Volkan Bozkir lovet i forbindelse med møtet «intensiv innsats» for å minske antallet. Blant annet skal Tyrkia begynne med å tilby syriere arbeidstillatelse.

– Vi forsøker å minske trykket med daglig migrasjon gjennom å gi syriere i Tyrkia arbeidstillatelse, sa Bozkir, ifølge Today's Zeman.

Hvor stor del av de utlovede 28 milliardene som EU-kommisjonen og de respektive medlemslandene skal stå for er ennå ikke avgjort. En rekke medlemsland vil at kommisjonen skal stå for en større del enn de hittil øremerkede 4,6 milliardene EU-kommisjonen har satt av.

Powered by Labrador CMS