Europa

– EU-uenighet får Putin til å juble

Sveriges statsminister, Stefan Löfven lover å holde en tøff linje mot Russland i helgens EU-toppmøte, men innser at enighet i unionen trumfer eventuelle sanksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Europaportalen.

– I det øyeblikket enigheten glipper i EU, finnes det én som kommer til å sitte og juble. Han heter Vladimir Putin, sa Löfven i Riksdagens EU-nemd onsdag.

EU-lederne skal samles for å diskutere unionens fremtidige relasjon til Russland, inkludert spørsmål om sanksjoner mot landet. Det gjelder sanksjoner som blant annet omhandler den russiske innblandingen i Ukraina, og de russiske angrepene i Syria. Löfven regner ikke med at stats- og regjeringssjefene kommer til å enes om nye sanksjoner.

Sveriges statsminister sa at han føler uro for gassledningen som Russland vil bygge i Østersjøen: Nord Stream 2, men at dette i hovedsak er et spørsmål for EU å håndtere.

Alle partirepresentantene i EU-nemda stemte for at Sverige bør holde en tøff linje i Russland-spørsmålet.

– EU bør vise med handling hvor uakseptabel Russlands handlinger er, både i Syria og i Ukraina. Vi kan i det minste sørge for at Russland får betale en betydelig økonomisk og politisk pris for sine handlinger, sa Moderatenes Ulrika Karlsson, ifølge Europaportalen.

Powered by Labrador CMS