Samfunn

Tyrkias president Recep Erdogan truer EU med å avbryte flyktningavtalen dersom Tyrkia ikke får EU-medlemskap.

EU vil avbryte forhandlingene

Det kommer krav både fra EU-parlamentet og kommisjonen om at EU-forhandlingene med Tyrkia avbrytes. Samtidig rasler Erdogan med sablene, og truer med å bryte flyktningavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Europaportalen.

I forrige uke presenterte EU-kommisjonen sin årlige utvidelsesrapport for de landene som ønsker å bli med i unioen. Den østerrikske nabolandskomissæren, Johannes Hahn er skeptisk til å fortsette medlemskapsforhandlingene med Tyrkia.

– Det beveger seg ikke i en europeisk retning. Tyrkia er et kandidatland, og det innebærer at de må akseptere at vi stiller høye krav. Om de ikke vil akseptere det, må de ta konsekvensene. Man kan ikke forhandle om demokrati, rettsvesenets uavhengighet eller pressefriheten, sa Hahn til Reuters.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan krever svar fra EU:

– Usjenert og uten skam, sier de at EU-forhandlingene med Tyrkia må omprøves. Omprøv dem så snart som mulig. Men når dere har gjort det – ikke tvil lengre, uten å ta den endelige avgjørelsen, sa Erdogan umiddelbart etter at rapporten ble sluppet, rapporterer FAZ.

Han truet samtidig med å avslutte flyktningavtalen med EU, som siden mars har bidratt til å minske antall migranter som har tatt seg inn i EU-landene via Tyrkia betraktelig.

Powered by Labrador CMS